FAQ


Wat is cryotherapie?

Cryotherapie is het toepassen van (extreme) koude als medische behandeling voor uiteenlopende klachten, in het algemeen gerelateerd aan beschadigd weefsel. Doel hiervan is het verminderen van het cel metabolisme, ontstekingen en pijn te verminderen en bloedvaten te verwijden. Dit helpt ook bij de dagelijkse bezigheden van de mens.


Is een cryotherapie behandeling veilig?

De cryotherapie sessies zijn zo veilig dat u er iedere dag van mag genieten mits de contra indicaties in acht worden genomen. Een behandeling komt u hele systeem ten goede (huid, gezondheid, vitaliteit). Daarnaast maken wij enkel gebruik van de Cryosense. Dit apparaat is het veiligste apparaat op de markt en al onze medewerkers zijn gecertificeerd om behandelingen uit te mogen voeren met de Cryosense. Elk mens is echter uniek en de ervaring verschilt dan ook per persoon.


Waar komt cryotherapie vandaan?

De Japanse arts Yamauchi gebruikt in Japan al ruim dertig jaar de genezende kracht van kou voor de behandeling van reuma. Dankzij de interesse van de Duitse reumatoloog Reinhard Fricke kreeg de laatste jaren ook de westerse wetenschap aandacht voor cryotherapie. Reumatoloog Fricke liet in zijn reumakliniek een vrieskamer voor medisch gebruik installeren, met een constante temperatuur van maar liefst -110 graden Celsius. Dankzij zijn vooruitstrevende resultaten met deze koudetherapie, kreeg hij al vlug navolging in zowat alle vooraanstaande ziekenhuizen van Europa.


Maar een behandeling is toch heel koud?

In de cabine is de lucht extreem droog en wordt de stikstofdamp rond u lichaam geventileerd. De stikstof komt dus niet direct op u huid. Het is daardoor koud in de cabine maar niet extreem koud. Daarnaast duurt een behandeling maximaal drie minuten wat in praktijk bijna voor iedereen op te brengen is.


Wanneer zijn jullie open?

Wij behandelen bij voorkeur op afspraak van maandag t/m vrijdag. 

Voor het maken van een reservering kunt u een email sturen aan: info@cryoandspa.com of online een tijd inplannen via deze website. U kunt ons ook bellen op: +31852106290, zodat we u kunnen helpen bij het maken van de afspraak of eventuele vragen voor u kunnen beantwoorden. 


Wanneer is een behandeling niet voor mij geschikt?

Een behandeling is in principe voor iedereen geschikt. Wel wordt er van u verwacht dat u de contra-indicatie lijst goed door heeft genomen. Staat er een contra-indicatie op waarin u zich herkent dan kunt u helaas geen gebruik maken van de behandeling. Daarnaast wordt er van u verwacht dat u bekend bent met de huisregels en de Algemene Voorwaarden van The Cryo and Spa Experience.


Bieden jullie garanties?

Nee, wij kunnen dit helaas niet doen. Omdat elk mens uniek is kan de ervaring per persoon verschillen. Het is dus onmogelijk voor ons om garanties te geven. Wel assisteren wij u zo optimaal mogelijk zodat u altijd uw persoonlijke doel zult behalen.


Staat uw vraag er niet tussen?

Hebben wij uw vraag nog niet beantwoord of heeft u een specifieke vraag of wens? 

Boek dan een gratis telefonisch consult in met de eigenaar van The Cryo and Spa Experience. Bel ons via +31852106290