Koude douch

Media

Cryotherapie: Kou lijden is gezond

Tess Fluit | Den Haag FM

Drie minuten in een kou van -156 graden staan is niet iets wat je voor de lol zou doen. Tóch is het heel gezond. Cryotherapie vermindert je stress en geeft je energie een boost. Vorige week opende The Cryo en Spa Experience in het WTC-gebouw.

Roy kwam zelf in aanmerking met cryotherapie tijdens zijn burn-out. Het verminderde direct zijn chronische rugklachten en hij ervoer na iedere behandeling een natuurlijke oppepper. “Tijdens de behandeling komen er geluksstofjes vrij zoals dopamine en endorfine, daarom voel je je na de behandeling zo relaxed.” De ijskoude therapie heeft Roy geholpen om uit zijn sombere periode te komen. Nu wil hij zich met zijn salon inzetten voor andere mensen met uiteenlopende klachten.'

Bij cryotherapie maak je gebruik van de gezondheidseffecten van kou. 

In een vrij korte tijd wordt je huid afgekoeld van 37 graden naar minimaal -156 graden, waardoor je lichaam zichzelf gaat beschermen.

“Je bloed verdwijnt uit je opperhuid naar de vitale organen om deze te beschermen. Tijdens dat proces verrijkt het bloed zich met zuurstof, ontstekingsremmers, pijnstillers en extra enzymen. Als je eruit stapt circuleert dat bloed je lichaam rond en voel je je dus als herboren.", zegt eigenaar Roy Teesing.